[email protected]

רוגוזין 18, אשדוד

דף הבית » ביטוחים » ביטוח בריאות

ביטוח בריאות

מערכת הבריאות בישראל אמנם נחשבת מתקדמת מאוד ביחס למדינות רבות בעולם ומספקת לא מעט שירותים בסיסיים וחשובים באמצעות חוק בריאות ממלכתי. אך כאשר יש צורך בטיפולים מורכבים ויקרים יותר כמו  – ניתוחים דחופים, תרופות מצילות חיים שאינן כלולות בסל הבריאות, או השתלות, לרוב נדרש כיסוי ביטוחי גבוה יותר מזה שמסופק על ידי קופות החולים. לכן, אין זה פלא שאנשים רבים בישראל בוחרים לבטח את עצמם בנוסף בביטוח בריאות פרטי באמצעות החברות השונות, במטרה לקבל שירות נגיש ומהיר יותר, לצד כיסוי ביטוחי נרחב והיצע שירותים גדול יותר.  

באתר אינשולנד, החלטנו לרכז עבורכם את כל המידע החשוב והעדכני ביותר בנוגע לתחום ביטוחי בריאות – השוואות בין חברות הביטוח, טיפים, סודות מקצוע, דבר מומחה, סיפורי מקרה וסוכני ביטוח מומלצים. 

אז מדוע כל כך חשוב  לרכוש ביטוח בריאות פרטי? איך ניתן לבצע השוואת ביטוחי בריאות? לאילו פרטים חשוב לשים לב לפני שבוחרים בחברת ביטוח כלשהי? וכיצד הרפורמה החדשה בתחום ביטוחי הבריאות עשויה להקל על המבוטחים? כל מה שרציתם לדעת במדריך המלא [מעודכן ל-2023]. 

Picture of נכתב על ידי דניאל איסלר

נכתב על ידי דניאל איסלר

כותב ויוצר תוכן מקצועי בתחומי הפיננסים, הפנסיה והביטוח. דניאל מילא תפקיד של כותב וראש דסק שוק ההון באתר TheMarker שנים ארוכות, ולאחר מכן הפך לכותב ומנהל תוכן עצמאי בתחום. בין היתר כתב מאמרים וסיפק חומרים מקצועיים עבור בית ההשקעות אלטשולר שחם, קבוצות הפיננסים נטו וקלי, קבוצת שופרסל, חברת האשראי ישראכרט, חברות הביטוח "ביטוח ישיר" ו"תשע" ועוד.

כל הכתוב בעמוד זה אינו מהווה שיווק השקעות ו/או שיווק ביטוח ו/או ייעוץ ו/או שיווק פנסיוני אישי ו/או תחליף לשיווק כאמור ו/או ייעוץ מס, בכפוף להוראות הדין והמתחשבים בנתונים ובצרכים הייחודיים של כל אדם.

סוכנויות ביטוח בריאות מומלצות

כרגע אין סוכנויות מומלצות בתחום זה

מה בעמוד הזה?

כמה עולה ביטוח בריאות?

דמי ביטוח בריאות הם עניין דינמי, שמושפע מלא מעט פרמטרים. להלן מספר דוגמאות לטווחי מחירים ממוצעים:

  1. עד גיל 21: פוליסה מלאה כולל כל הכיסויים המדוברים + התפתחות הילד, עלות ממוצעת כ-50 ₪ לחודש.
  2. גילאי ה-30: פוליסה של קטסטרופות (תרופות, השתלות, ניתוחים בחו"ל), עלות ממוצעת כ-30 ₪ בחודש.
  3. גילאי ה-30: פוליסה מלאה עם כל הכיסויים המדוברים, עלות ממוצעת כ-130-150 ₪ בחודש.
  4. בביטוח בריאות (ללא מחלות קשות) – אין הבדל בין אדם מעשן ללא מעשן.
  5. בביטוח מחלות קשות יש פער אדיר בין אדם מעשן ללא מעשן.

"מי שמעניינת אותו רפואה משלימה באופן פרטי- רצוי לבחור בחברה בה ניתן לבחור מטפל שאינו בהסדר עם חברת הביטוח, אלא מטפל שאנחנו בוחרים. באם יש לי בעיות רפואיות קיימות- שימו לב שבכניסה לביטוח ממלאים הצהרת בריאות, חברות הביטוח הן כמו "האח הגדול"- רצוי שלא להסתיר מהן כלום. אם כבר נכנסת לביטוח עם בעיה רפואית כזו או אחרת- שווה לבדוק מי החברה ש"תחריג" לך כמה שפחות מצבים קיימים."

לילך מיטרני

לילך מיטרני, מנכ"לית מיטרני ביטוחים

השוואת ביטוח בריאות

הראלהפניקסמגדל
לאיזה כיסויים בחברות הביטוח ניתן להתקבל ללא הצהרת בריאות וללא החרגותכתבי שירות הנמכרים בצמוד לביטוחי הבריאות – רופא מלווה אישי, רפואה אישית אונליין, אבחון מהיר, רפואה משלימה, ביקור רופא בביתצירוף תינוק שנולד ללא הצהרת בריאות ולתכניות הבריאות בהן הוריו היו מבוטחים בזמן הלידה, תוך 60 ימים מהלידה (כפוף לתקופת אכשרה ותנאים הכלליים לתכניות הבריאות). בהתפתחות הילד – צירוף ללא הצהרות בריאות. כתבי שירות ללא הצהרת בריאותנספח אמבולטורי, כתב שירות רפואה משלימה, כתב שירות ייעוץ אונליין, כתב שירות קונסיליום וכתב שירות אבחון מהיר ושירותים בעת אשפוז
האם קנאביס מכוסה בביטוחים הפרטיים?אין, קנאביס קיים במסגרת נספח טיפולים פרימיום.בכיסוי הבסיס: תכשירי מזון רפואי ו/או ויטמנים ו/או מינרלים (בשילוב טיפול תרופתי) בתרופות אקטסרה: כיסוי לקנאביס רפואי לטיפול במחלה ו/או הקלה בתסמינים הנובעים ממחלה – 1,000 ₪ לחודש ועד 30,000 ₪ (השתתפות עצמית 100 ש"ח) קיים.
כיסוי לתרופות מאושרות מבוססות קנאביס.
מה תאכלס ההשתתפות העצמית בכיסוי תרופות בחברות הביטוח?במקרה של תרופה שעלותה מעל 10,000 ₪, לא תחול השתתפות עצמית. 400 ₪ עבור תרופה שאינה בסל הבריאות, 800 ₪ עבור תרופות אוף לייבל.ללא השתתפות עצמית לתרופות למחלת הסרטן. 300 ₪ השתתפות עצמית לתרופות שעלותן החודשית עד 5,000 ₪ (בהוספת כיסוי "תרופות אקסטרה" – 300 ₪ השתתפות עצמית לתרופות שעלותן החודשית רק עד 1,000 ₪ בלבד). תרופה גנרית- 20% השתתפות עצמית.התכנית אינה כוללת השתתפות עצמית. תרופות (תרופה שאינה כלולה בסל שירותי הבריאות, תרופה הכלולה בסל שירותי הבריאות, תרופה שהוגדרה כאוף לייבל, תרופה יתומה) שעלותן מעל 300 ₪ יכוסו במלואן מהשקל הראשון.

מה כדאי לדעת על ביטוח בריאות?

איך נדע איזו חברת ביטוח נותנת שירות טוב יותר? 

בסופו של דבר, ההחלטה האם לבחור בחברת ביטוח  זו או אחרת, לא מתבססת רק על טיב הכיסויים ומחיר הפרמיה שכל חברה מציעה, אלא תלויה לא מעט בטיב השירות של החברה ובאופן בו היא מתנהלת מול המבוטח במקרים של תביעה. כיום, ניתן להיעזר במדד השירות  מטעם משרד האוצר, בו ניתן למצוא בין היתר דירוג של חברות הביטוח על פי המדדים השונים, כמו מהירות טיפול, מענה טלפוני, שירות ושביעות הרצון של המבוטחים. 

האם בכל חברת ביטוח יש בחירה חופשית של ספקים ונותני שירות?

על פניו, עושה רושם שביטוח פרטי מאפשר בחירה חופשית של ספקי שירות ורופאים, אולם רוב חברות הביטוח הגדולות מספקות שירותים על פי רשימה מסוימת של ספקי הסדר, בהתאם להנחיות של רשות שוק ההון. עם זאת, ישנן חברות מסוימות שאינן כבולות לרשימה ספציפית של ספקים, כך שלרוב הן מציעות אפשרויות בחירה רבות יותר. 

כשהגיל משפיע על המחיר

אמנם ביטוח פרטי ניתן לרכישה בכל גיל, אך לרוב רצוי לרכוש ביטוח פרטי בגיל צעיר יותר, כאשר המצב הבריאותי טוב יותר, מה שעשוי להקל על תהליך החיתום ולהוזיל את עלות הפרמיה.

ביטוח בריאות

רוצה עוד מידע בנושא ביטוח בריאות? מלא/י את הטופס ונציג יחזור אליך:

*המידע יועבר לאיש מקצוע בעל רישיון שנמצא בפיקוח של רשות שוק ההון, ולא ייעשה בו שימוש מעבר לכך.

מה זה ביטוחי בריאות ומה ההבדל בין סוגי הביטוח השונים? 

על פי חוק ביטוח בריאות ממלכתי בישראל, כל אזרח במדינה זכאי לביטוח בריאות חובה המסופק על ידי קופות החולים השונות ומכיל מגוון רחב של שירותים רפואיים ציבוריים לרווחת התושבים, הניתנים במסגרת סל הבריאות. שירותים אלו כוללים בין השאר – רכישת תרופות הכלולות בסל הבריאות תמורת תשלום מסובסד או השתתפות עצמית נמוכה, ביקור אצל רופא משפחה או רופאים מקצועיים הפועלים במסגרת קופת החולים, או מתן שירותי חירום רפואיים במידת הצורך. 

כל אזרח במדינה מחויב לשלם עבור ביטוח בריאות ממלכתי, בין אם מדובר בשכירים, עצמאיים או מובטלים, כאשר התשלום עצמו נגבה מדי חודש על ידי ביטוח לאומי. 

לצד זאת, על מנת לאפשר לאזרחים להנות משירותים רפואיים נוספים, קופות החולים מציעות עבור לקוחותיהן ביטוח משלים המכונה שב"ן, המכיל שירותים נוספים שאינם נכללים בביטוח החובה תמורת תשלום נוסף, כמו חדר פרטי בבית חולים או הליכים רפואיים מסוימים. עם זאת, השירותים המוצעים במסגרת השב"ן כפופים למגבלות של שירותי הבריאות הציבוריים ואינם כוללים שירותים נוספים וחשובים המוענקים  במסגרת ביטוחי בריאות פרטיים הניתנים באופן חיצוני על ידי חברות הביטוח בישראל, כמו קיצור תורים, כיסוי נרחב עבור ניתוחים והשתלות בחו"ל, או קבלת תרופות אשר אינן נכללות במסגרת סל הבריאות.

ביטוח בריאות פרטי נרכש באופן אישי על ידי פניה לסוכן ביטוח או לאחת מחברות הביטוח, או באופן קבוצתי מטעם מקומות עבודה מסוימים. כאמור, ביטוח זה מכיל שירותים וכיסויים אשר אינם ניתנים במסגרת ביטוח הבריאות הממלכתי או השב"ן, כאשר הרכב הכיסויים והתשלום החודשי אותו משלם המבוטח משתנים ממבוטח למבוטח, בהתאם לתנאים הנהוגים בכל חברה וביחס לצרכי הלקוח ולנתוניו הרפואיים. כך שכל מבוטח רשאי לבצע השוואה של ביטוחי בריאות ולרכוש את הביטוח המתאים לו ביותר, בהתאם ליכולותיו הכספיות ונתוניו הרפואיים. הביטוחים והכיסויים הניתנים במסגרת ביטוח בריאות פרטי כוללים בין השאר -  ביטוח מחלות קשות, ביטוח ניתוחים וטיפולי חירום המהווה ביטוח נפוץ במיוחד ומכיל פוליסה אחידה בכל חברות הביטוח, טיפולים הניתנים בחו"ל, טיפולי שיניים וביטוח תאונות אישיות. 

יחד עם זאת, חשוב לציין כי רכישת ביטוח פרטי מותנית בביצוע חיתום – כלומר, בחינת המצב הרפואי של המבוטח. שכן, במצבים מסוימים, חברת הביטוח רשאית שלא לבטח אדם בשל מצבו הרפואי או להתנות את קיום הביטוח בתנאים מסוימים. 

ביטוח בריאות פרטי – מה היתרונות שלו, האם כדאי?

אמנם קופות החולים בישראל מציעות ביטוחים רפואיים משלימים (שב"ן) בנוסף לביטוח בריאות ממלכתי הניתן עבור כל אזרחי המדינה על פי חוק. אך מאחר שהן כפופות להנחיות ורגולציות מסוימות, אין באפשרותן להעניק שירותים רפואיים חשובים אשר עשויים להיות קריטיים במצבים מסוימים כמו – תרופות וטיפולים מאריכי חיים וכיסוי רפואי עבור תרופות שאינן נמצאות בסל הבריאות. בנוסף, רכישה של ביטוח בריאות פרטי טומנת בחובה יתרונות חשובים נוספים שחשוב לדעת וביניהם: 

קיצור זמני המתנה לניתוחים והשתלות

באמצעות רכישה של ביטוח בריאות פרטי ניתן לקבל שירותים מסוימים באופן מהיר ונגיש יותר, לעומת קופות חולים המוגבלות מראש למועדים ותאריכים מסוימים. מדובר בפרמטר חשוב ביותר, במיוחד כאשר מדובר במצבים מורכבים ומסכני חיים המצריכים טיפול דחוף. 

ניתוחים וטיפולים נוספים בחו"ל 

התקצוב הניתן עבור שירותים אילו על ידי השב"ן הינו חלקי ביותר.  מה גם שאותם ביטוחים משלימים הניתנים על ידי קופות החולים כוללים סייגים רבים ואינם מכסים עלויות רבות  הכרוכות  בביצוע פרוצדורות רפואיות בחו"ל, כמו עלות של מלווים וטיסות. אמנם ההחזר הכספי עבור טיפולים אילו משתנה מקופה לקופה, אך ביטוח בריאות פרטי עשוי להכיל כיסויים נרחבים יותר ולהעניק למבוטחים החזר כספי גבוה יותר על אותם שירותים, ביחס לקופות החולים. כך לדוגמא, במקרים של טיפול חירום בחו"ל, ביטוח בריאות פרטי יעניק לכם כיסוי כספי נרחב עבור הוצאות שונות כמו – מלווים ולינה. 

ביטוח בריאות פרטי – לא רק עבור מקרי חירום

ביטוח בריאות פרטי לא מיועד רק עבור מחלות קשות או מצבי חירום ומכיל שירותים וכיסויים נוספים אשר עשויים לסייע לאנשים רבים מכלל שכבות האוכלוסייה. כך לדוגמא, ספורטאים יכולים להנות מכיסויים ספציפיים עבור שירותים מסוימים כמו – דיאטנית ובדיקות תקופתיות. כמו כן, באמצעות ביטוח פרטי ניתן להנות מטיפולי רפואה משלימים רבים, מלבד אלו הניתנים דרך קופות החולים. בנוסף, זוגות רבים המתכננים להקים משפחה זכאים לכיסויים נרחבים במסגרת ביטוח בריאות פרטי עבור שירותים מסוימים כמו -  בדיקות שוטפות המתבצעות במהלך ההריון ויועצת הנקה. 

הרפורמה החדשה בתחום ביטוחי בריאות  - כיצד היא תקל עלינו?

בשנת 2016 הונהגה רפורמה משמעותית בתחום ביטוחי הבריאות, כאשר חברות הביטוח נדרשו לשווק חבילת כיסויים בסיסית  עבור מבוטחיהן, אולם כל חברה היתה רשאית לבחור אילו תנאים וכיסויים יכללו באותה חבילה.  

במאי 2023 עתידה להיכנס לתוקף רפורמה חדשה בתחום ביטוחי הבריאות שתקל על המבוטחים ותאפשר להם להשוות בקלות בין מוצרי הביטוח השונים ולמנוע מצב של כפל ביטוח בריאות. כך שכל מבוטח יוכל לאתר בקלות את ביטוח הבריאות המומלץ ביותר, בהתאם לצרכיו ולנתוניו הרפואיים. 

במסגרת הרפורמה, כל חברות הביטוח בישראל ידרשו להציע למבוטחיהן פוליסה בסיסית אחידה הכוללת מספר כיסויים בסיסיים – טיפולים מיוחדים המתבצעים בחו"ל כדוגמת השתלות, תרופות עבור מחלות כרוניות או תרופות מצילות חיים שאינן נכללות בסל הבריאות וניתוחים וטיפולים המהווים אלטרנטיבה לניתוחים בחו"ל. אל אותה פוליסה בסיסית יהיה ניתן להוסיף הרחבות וכיסויים נוספים על פי בחירה. על פי ההערכות רפורמה זו צפויה להוביל להוזלת ביטוח בריאות בחברות השונות, לעודד את התחרות בתחום ולשפר את איכות מוצרי הביטוח הניתנים כיום. 

מה חשוב לבדוק לפני שבוחרים ביטוח בריאות פרטי?

לפני שבוחרים בביטוח בריאות פרטי כלשהו, יש להביא בחשבון מספר פרמטרים מרכזיים. עקבו אחר הסעיפים הללו ובחרו ביטוח בריאות מומלץ:

  • הוותק והניסיון של חברת הביטוחבארץ פועלות מספר חברות ביטוח מובילות, המציעות בין היתר ביטוחי בריאות פרטיים. כאשר בוחרים בחברת ביטוח מסוימת חשוב להתייחס למספר גורמים מרכזיים, בין אם מדובר במקצועיות ובניסיון של החברה, מגוון השירותים שהיא מציעה, כמות הספקים שהיא מעמידה לבחירת המבוטחים במקרה הצורך (בתי חולים, רופאים, מנתחים וכו') או טיב השירות שלה. 
  • תקציבאמנם הרפורמה המתוכננת בתחום ביטוחי הבריאות עשויה להגביר את התחרות בין חברות הביטוח ולהוביל להוזלת ביטוחי הבריאות, אך עדיין, חשוב לבחון את מחירי הפרמיה בכל חברה, לבדוק את העלייה הצפויה במחיר הפרמיה לאורך השנים ולוודא כי הפוליסה כוללת את כל הכיסויים הבסיסיים הדרושים לכם. כך לדוגמא, אם אתם מעוניינים בביטוח בריאות למשפחה, בררו מראש את העלות עבר ביטוח בריאות לתינוק ולשאר הילדים ובדקו כיצד התעריפים עשויים להשתנות בהתאם לגילאים של בני המשפחה השונים.
  • החרגותמעבר לכיסויים הביטוחים המופיעים בפוליסת הביטוח, חשוב לדעת באילו מקרים לא תקבלו החזר במסגרת הפוליסה ולבצע השוואה מקיפה בין חברות הביטוח. שכן, בחברות מסוימות סעיף ההחרגה מחמיר יותר ואילו בחברות אחרות יש מעט יותר גמישות. עם זאת,  חשוב לוודא כי סעיף ההחרגה לא מתייחס למקרים נפוצים יחסית כמו תאונות עבודה או תאונות דרכים. 
  • תהליך החיתום הרפואיכאמור, במסגרת רכישת ביטוח בריאות פרטי יש לבצע תהליך חיתום רפואי, המהווה מעין הצהרת בריאות. במידה שאתם מתמודדים עם בעיות רפואיות שונות, חשוב לבדוק מראש באילו חברות ביטוח תוכלו לקבל השתתפות גבוה היותר ללא החרגות מסוימות או ללא תוספת משמעותית לעלות הפרמיה. 

קראו גם על

מה קורה בענף ביטוח הבריאות הפרטי

הרפורמה שתקעה את השוק: מה קורה בענף ביטוח הבריאות הפרטי?

למה לא ניתן לרכוש בפתח 2024 ביטוח בריאות פרטי בישראל? ● כל מה שאנחנו יודעים

ביטוח בריאות של הסתדרות המורים

ביטוח בריאות של הסתדרות המורים

לחברי הסתדרות המורים בישראל מוצעת פוליסת ביטוח בריאות קבוצתי נרחבת, במחיר מוזל ● כך זה עובד

ביטוח חיים

ביטוח בריאות לעובדים זרים

עובדים זרים לא יכולים לרכוש ביטח בקופת חולים ● לכן חובה על המעסיק שלהם לרכוש עבורם ביטוח בריאות פרטי ● כך זה עובד

טיפים על ביטוח בריאות

לא להסתיר מידע רפואי חשוב מחברת הביטוח 

כאשר רוכשים ביטוח בריאות פרטי יש למלא הצהרת בריאות במסגרת הליך החיתום הרפואי, על מנת לקבוע האם הפוליסה תתקבל בתנאים רגילים, או שיש צורך בהחרגות מסוימות, בהתבסס על מצבו הרפואי של המבוטח. במעמד ביצוע החיתום חשוב לספק לחברת הביטוח את כל המידע הדרוש אודות מצבכם הרפואי ולא להסתיר מידע חשוב. אחרת, חברת הביטוח עשויה לא לאשר תביעות מסוימות הקשורות באותו מצב רפואי שלא דווח ולמנוע מכם פיצוי בעת הצורך.

בדקו את שאר הביטוחים שיש לכם וחשבו אילו כיסויים אתם באמת צריכים

לפני שרוכשים ביטוח בריאות פרטי, חשוב לעשות סדר ולבדוק אילו ביטוחים כבר יש לכם. במידה שאתם לא זוכרים אילו ביטוחים רכשתם לאורך השנים, ניתן להיעזר באתר הר הביטוח ולאתר את הביטוחים הרלוונטיים. לאחר שתבחנו את רשימת הביטוחים שברשותכם, תוכלו להבין האם יש לכם צורך בביטוח חדש, או שאתם מעוניינים רק בהשלמה של כיסויים מסוימים. כך תוכלו לחסוך לא מעט כסף ולמנוע מצב של כפל ביטוחים.   

ערכו השוואה בין ביטוחי הבריאות השונים

לאחר שבדקתם אילו ביטוחים כבר רכשתם בעבר והבנתם אילו כיסויים דרושים לכם, תוכלו להשוות בין ההצעות של חברות הביטוח השונות ולבחור בביטוח הבריאות המתאים לכם ביותר. את ההשוואה ניתן לערוך באמצעות פניה טלפונית לחברות הביטוח, פניה ישירה לסוכן ביטוח, או באמצעות האינטרנט על בסיס הקלדה של מאפיינים ונתונים שונים.

טיפים

תשובות לשאלות נפוצות על ביטוח בריאות

במידה שחוויתם אירוע המצריך הפעלה של הכיסוי הביטוחי, יש להגיש תביעה לחברת הביטוח. בהתאם לכך ובהתבסס על התנאים המצוינים בכל פוליסה, תקבלו החזר או פיצוי על ההוצאה הרפואית.
אנשים רבים מחזיקים במספר ביטוחי בריאות בין אם מדובר בביטוח משלים מטעם קופת החולים או בביטוח בריאות קבוצתי הנרכש מטעם מקום העבודה. עם זאת, לעתים אותם ביטוחים מכילים כיסויים זהים. במצב זה, המבוטח משלם פרמיה עבור כל הביטוחים, אך במקרה של אירוע ביטוחי, יש באפשרותו להפעיל רק את אחד הביטוחים, כך שההחזר יתקבל רק מהביטוח הנבחר ולא משאר הביטוחים. לכן, לפני רכישה של ביטוח בריאות פרטי, יש לבדוק באמצעות אתר הר הביטוח באילו ביטוחים אתם מחזיקים, אילו כיסויים הם מכילים, האם כדאי לרכוש ביטוח חדש, או לבחור רק בכיסויים משלימים ספציפיים.
הביטוחים המשלימים המוצעים מטעם קופות החולים אמנם מציעים שירותים מסוימים שאינם מוצעים במסגרת ביטוח בריאות ממלכתי, אך הם מכילים כיסויים חלקיים ביותר ביחס לביטוח בריאות פרטי. ביטוח בריאות פרטי לעומת זאת מציע מגוון רחב של שירותים, כמו – כיסוי תרופות ובדיקות שלא נכללות בסל הבריאות וכיסוי נרחב יותר עבור ניתוחים והשתלות בחו"ל.
מאחורי האתר עומדת קבוצה קטנה של יזמים מתחום הדיגיטל והעיתונות הכלכלית. הקבוצה שמה לעצמה למטרה לפתח אתר אינפורמטיבי, עם תוכן מעולה "בגובה העיניים" בתחום הביטוח.

תפריט נגישות

רוצה עוד מידע בנושא?

מלא/י את הטופס ונציג יחזור אליך:

*המידע יועבר לאיש מקצוע בעל רישיון שנמצא בפיקוח של רשות שוק ההון, ולא ייעשה בו שימוש מעבר לכך.

הראלהפניקסמגדלמנורה מבטחיםכלל ביטוחאיילוןהכשרה
לאיזה כיסויים בחברות הביטוח ניתן להתקבל ללא הצהרת בריאות וללא החרגות?כתבי שירות הנמכרים בצמוד לביטוחי הבריאות – רופא מלווה אישי, רפואה אישית אונליין, אבחון מהיר, רפואה משלימה, ביקור רופא בביתצירוף תינוק שנולד ללא הצהרת בריאות ולתכניות הבריאות בהן הוריו היו מבוטחים בזמן הלידה, תוך 60 ימים מהלידה (כפוף לתקופת אכשרה ותנאים הכלליים לתכניות הבריאות). בהתפתחות הילד – צירוף ללא הצהרות בריאות. כתבי שירות ללא הצהרת בריאותנספח אמבולטורי, כתב שירות רפואה משלימה, כתב שירות ייעוץ אונליין, כתב שירות קונסיליום וכתב שירות אבחון מהיר ושירותים בעת אשפוזכל כתבי השירות ללא יוצא מן הכלל. נספח טופ לילד.כתב שירות רופא מומחה און ליין. כתב שירות אבחון ישיר, כתב שירות רפואה משלימה, כתב שירות ליווי אישי פלוס נספח חמ"ל בר גפןללא חיתום: נספח אמבולטורי, כתב שירות רפואה משלימה, כתב שירות אבחון מהיר, כתב שירות Online, נספח אבחונים וטיפולים להתפתחות הילד.אבחון מהיר, רופא מומחה דיגיטלי, ליווי רפואי אישי פרימיום
האם קנאביס מכוסה בביטוחים הפרטיים?אין, קנאביס קיים במסגרת נספח טיפולים פרימיום.בכיסוי הבסיס: תכשירי מזון רפואי ו/או ויטמנים ו/או מינרלים (בשילוב טיפול תרופתי) בתרופות אקטסרה: כיסוי לקנאביס רפואי לטיפול במחלה ו/או הקלה בתסמינים הנובעים ממחלה – 1,000 ₪ לחודש ועד 30,000 ₪ (השתתפות עצמית 100 ש"ח) קיים.
כיסוי לתרופות מאושרות מבוססות קנאביס.
קיים כיסוי לויטמינים, קנאביס רפואי בהרחבה של תרופה בהתאמה אישית.איןקנאביס.אין
מה תאכלס ההשתתפות העצמית בכיסוי תרופות בחברות הביטוח?במקרה של תרופה שעלותה מעל 10,000 ₪, לא תחול השתתפות עצמית. 400 ₪ עבור תרופה שאינה בסל הבריאות, 800 ₪ עבור תרופות אוף לייבל.ללא השתתפות עצמית לתרופות למחלת הסרטן. 300 ₪ השתתפות עצמית לתרופות שעלותן החודשית עד 5,000 ₪ (בהוספת כיסוי "תרופות אקסטרה" – 300 ₪ השתתפות עצמית לתרופות שעלותן החודשית רק עד 1,000 ₪ בלבד). תרופה גנרית- 20% השתתפות עצמית.התכנית אינה כוללת השתתפות עצמית. תרופות (תרופה שאינה כלולה בסל שירותי הבריאות, תרופה הכלולה בסל שירותי הבריאות, תרופה שהוגדרה כאוף לייבל, תרופה יתומה) שעלותן מעל 300 ₪ יכוסו במלואן מהשקל הראשון.300 ₪ למקרה ביטוח לחודש, אין השתתפות עצמית בגין תרופה לטיפול במחלת הסרטן. השתתפות עצמית ללא שינוי גם כשקיימת תרופה חליפית/גנרית בסל.300 ₪ לכל תרופה שעלותה נמוכה מ-600 ₪. ללא הבדל אם קיימת חליפית/גנרית.350 ₪ למרשם חודשי לתרופה. 800 ₪ לתרופות מיוחדות שאושרו בסעיף 29ג' (א') תרופאה אונקולוגית – המטואונקולוגית – ללא השתתפות עצמית.תרופות שאינן בסל הבריאות או שהבוויתה שונה במקרה שעלות התרופה החודשית מעל 600 ₪ - ללא השתתפות עצמית. תרופה שעלותה נמוכה מ-600 ₪ השתתפות עצמית של 300 ₪ למרשם לחודש (למעט תרופות אוף לייבל 600 ₪ למרשם לחודש).