[email protected]

רוגוזין 18, אשדוד

דף הבית » ביטוחים » ביטוח עסק

ביטוח עסק

עבור בעלי עסקים, העבודה היא ממש לא רק תלוש משכורת, אלא ממש מרכז חייהם. רבים עמלו קשה כדי לפתוח את העסק שלהם, ומדובר בהגשמת חלום. אחרי המשפחה – העסק הוא הדבר החשוב ביותר, ולמעשה הוא גם זה שיוצר הכנסה לכל המשפחה. על הדברים החשובים  והיקרים ביותר בחיים אנחנו מגנים באמצעות ביטוח – הבית שלנו, הרכב שלנו, הבריאות שלנו. לבעל עסק ברור כמובן שגם העסק שלו חייב להיות מוגן תחת ביטוח. 

אבל איזה ביטוח רוכשים לעסק? הרי "עסק" הוא שם די כללי לקשת רחבה מאוד של פעילויות, שבה כל סוג מצריך ביטוח מסוג מעט שונה. מן הסתם חברה שמעסיקה 300 עובדים ומנהלת מחסן לוגיסטי מלא בסחורה ששווה מאות אלפי שקלים, לא זקוקה לאותה פוליסת הביטוח שלה זקוק בעלים של בית קפה, למשל. עם זאת, שניהם זקוקים לביטוח עסק, כשמה שמשתנה הוא הרכב הכיסויים בפוליסה ותקרת הכיסוי. 

בעלי עסקים ותיקים מכירים ודאי את הצורך בביטוח, ובעלי עסקים חדשים צריכים לדעת שלא מתחילים פעילות עסקית בלי ביטוח. מי שנכווה יכול לספר: תביעת נזיקין מצד לקוח, עובד או ספק כלפי עסק שאין לו ביטוח, משמעותה ברוב המקרים סופו של העסק. לכן גם יום אחד בלי ביטוח הוא סיכון. 

העבודה של הרכבת פוליסת הביטו המושלמת לכל עסק ועסק היא פעילות מורכבת, שפעמים רבות תיעשה על ידי סוכן הביטוח של העסק. אך גם עסקים קטנים מאוד צריכים ביטוח, ואין להם בהכרח סוכן. כדי לסייע לבעלי עסקים ותיקים וחדשים כאחד לנווט בעולם ביטוחי העסק המורכב, אספנו את כלל המידע הרלוונטי ביותר, וגאים להציג את המדריך המלט לביטוח עסק [מעודכן ל-2023].

Picture of נכתב על ידי דניאל איסלר

נכתב על ידי דניאל איסלר

כותב ויוצר תוכן מקצועי בתחומי הפיננסים, הפנסיה והביטוח. דניאל מילא תפקיד של כותב וראש דסק שוק ההון באתר TheMarker שנים ארוכות, ולאחר מכן הפך לכותב ומנהל תוכן עצמאי בתחום. בין היתר כתב מאמרים וסיפק חומרים מקצועיים עבור בית ההשקעות אלטשולר שחם, קבוצות הפיננסים נטו וקלי, קבוצת שופרסל, חברת האשראי ישראכרט, חברות הביטוח "ביטוח ישיר" ו"תשע" ועוד.

כל הכתוב בעמוד זה אינו מהווה שיווק השקעות ו/או שיווק ביטוח ו/או ייעוץ ו/או שיווק פנסיוני אישי ו/או תחליף לשיווק כאמור ו/או ייעוץ מס, בכפוף להוראות הדין והמתחשבים בנתונים ובצרכים הייחודיים של כל אדם.

סוכנויות ביטוח עסק מומלצות

כרגע אין סוכנויות מומלצות בתחום זה

מה בעמוד הזה?

כמה עולה ביטוח עסק?

כפי שניתן לראות, כל עסק יבוטח תחת תמהיל שונה של כיסויים, בהתאם לאופייה של הפעילות. לכן גם המחיר שישלם כל עסק על פוליסת הביטוח השנתית ישתנה בהתאם. 

הגורמים המשפיעים על מחיר ביטוח עסק:

  1. אופי הפעילות – כל פעילות עסקית מגלמת בתוכה סיכונים שונים מבחינת הביטוח: עורך דין שעובד ממשרד ביתי ישלם אחרת מבעל חנות מחשבים. 
  2. היקף הפעילות – גם כאן יש כמובן משמעות לגודל הפעילות. בעל בית קפה ששטחו 85 מ"ר ישלם כמובן פרמיה פחותה ביחס לבעלים של ארבעה סניפי חנות למוצרי תינוקות בשטח כולל של 2,500 מ"ר. ולו בשל העובדה שביטוח המבנה יהיה יקר יותר. 
  3. מספר העובדים – עסק עם פחות מ-3 עובדים מוגדר לפי חוקי מדינת ישראל "עסק זעיר". עבור עסקים כאלה מציעות חברות הביטוח כיסוי חבות מעסיקים בפרמיה מופחתת, וכמובן שככל שהעסק מעסיק יותר עובדים, כך ביטוח חבות המעסיקים מתייקר. 
  4. כיסויים – וכמובן, תמהיל הכיסויים שיסופקו במסגרת הביטוח משפיע באופן ישיר על הפרמיה. למשל, מי שלא צריך ביטוח חבות מעסיקים (כלומר, מי שאינו מעסיק עובדים בעסק), ישלם פחות ממי שזקוק לכיסוי זה.

אם כך לא פשוט לומר באופן גורף כמה עולה ביטוח עסק. עם זאת, על מנת לקבל אינדיקציה ראשונית, ניתן לומר שעסק קטן עם פעילות בסיסית ישלם 900-1,100 שקלים בשנה עבור חבילת ביטוח התחלתית. עסק גדול יותר צפוי לשלם 2,000-3,000 שקלים בשנה עבור ביטוח. 

חשוב לדעת! ההוצאה על ביטוח עסק היא הוצאה מוכרת לצורכי המס. לכן המחיר הנקוב אינו המחיר הריאלי של הביטוח, מכיוון שחלק ממנו מתקזז בחישובי המס השנתיים. אל תשכחו לדווח לרואה החשבון על הוצאות הביטוח לעסק.

רוצה עוד מידע בנושא ביטוח עסק? מלא/י את הטופס ונציג יחזור אליך:

*המידע יועבר לאיש מקצוע בעל רישיון שנמצא בפיקוח של רשות שוק ההון, ולא ייעשה בו שימוש מעבר לכך.

מה זה ביטוח עסק ולמה חשוב לרכוש אותו?

פתיחה וניהול של עסק כרוכים בסיכונים מובנים. מהתחייבויות פיננסיות ועד סכסוכים משפטיים, אסונות בלתי צפויים ועד לנושאים הקשורים לחבות כלפי עובדים: עסקים מתמודדים עם אתגרים שונים שעלולים לסכן את היציבות והמוניטין הפיננסיים שלהם. ביטוח עסקי מתאים הוא חיוני להגנה על בעלי עסקים מפני נזקים כספיים פוטנציאליים. 

אחת הסיבות העיקריות לכך שביטוח עסק הוא חיוני היא שהוא מספק הגנה פיננסית מפני התחייבויות לתשלום, הנובעות מסיבות שהינן מחוץ לפעילות השוטפת של העסק. עסקים יכולים לעמוד בפני חבות בצורות רבות: נזק לרכוש, נזקי גוף ופגמים במוצר. לדוגמה, אם לקוח מחליק ונופל בעסק קמעונאי, בעל העסק עשוי להיות אחראי להוצאות הרפואיות הנובעות מכך. ללא כיסוי ביטוחי הולם, בעל העסק ייאלץ לשאת בנטל הכלכלי, מה שעלול להוביל ללחץ כלכלי חמור או אפילו לפשיטת רגל. עם זאת, עם ביטוח העסק הנכון, יכול בעל העסק להעביר את הסיכון הפיננסי לחברת הביטוח, שתוכל לספק כיסוי עבור התחייבויות אלה, תוך שמירה על האינטרסים הפיננסיים של בעל העסק.

היבט קריטי נוסף של ביטוח עסקים הוא יכולתו להגן על עסקים מפני תביעות משפטיות. תביעות משפטיות יכולות להגיע מצדדים שונים, לרבות לקוחות, עובדים ומתחרים. מאבקים משפטיים עלולים להיות יקרים וגוזלי זמן, ועלולים לשבש באופן משמעותי את הפעילות העסקית. לדוגמה, לקוח רכש מעצור לדלת מחנות מוצרי בניין; לאחר התקנתו, המעצור לא פעל כראוי, הדלת נסגרה ללקוח על היד והוא היה זקוק לטיפול רפואי. כשהלקוח יתבע את העסק בגין המוצר הפגום שגרם לנזק, ביטוח חבות מוצר יכול לכסות את ההוצאות המשפטיות והנזקים הכספיים פוטנציאליים. 

ביטוח עסק יכול גם לספק כיסוי לאסונות בלתי צפויים. שריפות, שיטפונות, רעידות אדמה וסופות עלולים לגרום נזק משמעותי לרכוש העסק, המלאי והציוד. בנייה מחדש והחלפת סחורה וציוד שניזוקו עשויות להיות יקרים, והדבר יכול להיות קטלני ליציבות הכלכלית של העסק. עם זאת, עם ביטוח רכוש, תכולה או מבנה, בעל העסק יכול לקבל פיצוי כספי לכיסוי עלויות התיקון או ההחלפה, מה שיאפשר לו להתאושש ולחדש את הפעילות. ביטוח אובדן רווחים או הכנסות יכול גם לסייע בהפחתת ההשפעה הכספית של פגיעה עקב אסונות טבע ואחרים. 

בנוסף להגנה הפיננסית, ביטוח עסק יכול גם לסייע לעסקים לעמוד בדרישות החוק וההתחייבויות החוזיות. לדוגמה, ביטוח רכב עשוי להיות חובה עבור עסקים המפעילים כלי רכב כחלק מפעילותם. אי עמידה בדרישות אלו עלולה לגרום קנסות, עונשים והשלכות משפטיות. יתרה מזאת, חוזים עם לקוחות, שותפים וספקים עשויים גם הם לחייב עסקים להחזיק בכיסוי ביטוחי מסוים. 

מעבר לכך, ביטוח עסק יכול גם לשפר את האמינות והמוניטין של העסק. כיסוי ביטוחי יכול להוכיח ללקוחות, עובדים, שותפים ומשקיעים שהעסק מתנהל בצורה אחראית ומוכן לסיכונים בלתי צפויים. הדבר יכול לספק תחושות ביטחון ואמון, שיכולות להיות קריטיות בבנייה ותחזוקה של קשרים עסקיים. בנוסף, פוליסות ביטוח מסוימות, כגון ביטוח אחריות מקצועית או ביטוח אחריות סייבר, יכולות לספק כיסוי לשגיאות, דליפה או פרצות מידע דיגיטליות, מה שיכול לשפר את המוניטין המקצועי של העסק ולהגן עליו מפני נזקי מוניטין וכסף במקרה של טעויות או תקלות.

מי צריך לרכוש ביטוח עסק?

על פניו, רכישת ביטוח עבור העסק אינה חובה בישראל. עם זאת, הניסיון מלמד שכל סוג של עסק זקוק לביטוח. נדגיש זאת שוב – כל סוג של עסק צריך ביטוח: עסק עם 10 סניפים בפרישה ארצית, חנות קטנה במדרחוב, מכון קוסמטיקה בחדר האחורי של הבית ואף חנות אונליין ללא נוכחות פיזית. ביטוח ייטיב עם כל אחת מהפעילויות הללו. 

חברות הביטוח מציעות "חבילות" של כיסויים בהרכבים שונים, שמותאמות לכל ענף עסקי או פעילות. מתוך הבנה שכל עסק מצריך פוליסה בתמהיל שונה, החברות חוסכות לבעלי העסקים עיסוק מיותר, וכבר אורזות את כל הכיסויים הרלוונטיים למוצר ביטוחי אחד.  

כך ניתן למצוא מגוון של ביטוחי עסק ייעודיים. להלן רשימה קצרה לדוגמה:

  • ביטוח לגני ילדים, פעוטונים, צהרונים וקייטנות: מסגרות לילדים לפני גיל חינוך חובה הן עסק פרטי לכל דבר ועניין. ככאלה, ובמיוחד מכיוון שמעורב כאן מספר גדול של ילדים, הם מוכרחים לרכוש פוליסה שתכסה את הפעילות.
  • ביטוח למאמנים ומדריכי ספורט: פעילות ספורטיבית, לצד ההנאה והאתגר, היא גם פתח לפציעות, לנזקי רכוש ולנזקים אחרים. מדריכי ספורט בעלי רישיון צריכים לכסות את עצמם מפני תביעות, כדי לנהל את שגרת האימונים על מי מנוחות.  
  • ביטוח לבתי קפה ומסעדות: ברוב המקרים, בעל בית הקפה השקיע הרבה מאוד מכספו האישי כדי לפתוח את העסק. כדי להימנע ממצב שתביעה מצד ספק או לקוח מחסלת את החלום – ביטוח חבות מוצר או ביטוח אחריות מקצועית הם קריטיים. 
  • ביטוח למשרדים: גם מי שבבעלותו משרדים, או שהחברה שבבעלותו שוכרת משרדים מצד שלישי, זקוק לביטוח. כל נזק לרכוש או פגיעה גופנית המתרחשים במשרדים צריכים להיות מכוסים על ידי הפוליסה. 
  • ביטוח לבעלי עסקים בתחומים יצירתיים: גם מעצבת גרפית שעובדת מהבית זקוקה לביטוח, ובאופן ספציפי ביטוח חבות מוצר, שמבטיח שתביעה מצד לקוחותיה בכל הנוגע למוצר שהיא מספקת לא תפגע בפעילותה העסקית. 
  • ביטוח מרפאות בבעלות פרטית: לא צריך להכביר במילים על גודל האחריות המוטלת על רופא או על העוסקים ברפואה. ביטוח נכון יכסה את בעל המרפאה מפני נזקים פיזיים למבנה, אובדן הכנסות, חבות מעסיקים וכדומה. 
  • ביטוח מספרות ומכוני קוסמטיקה: חברות הביטוח יצרו מוצר המותאם באופן ספציפי לבעלות של מספרה, מכון קוסמטיקה ואף רשת מכונים. כאן יוצעו כיסויים לתכולת העסק, לציוד, לאובדן הכנסות לאחריות מקצועית כלפי הלקוחות ועוד.  
  • ביטוח לחנויות בקניון: הימצאותה של חנות בקניון אינה מכסה אותה תחת הביטוח של הקניון עצמו (שכמובן קיים). גם אם מדובר בקניון פתוח וגם אם מדובר במבנה סגור, החנויות בקניון זקוקות לביטוח מבנה, תכולה ועוד – משל עצמן.  

 

הכיסויים בביטוח עסק

כפי שצוין, ביטוח עסק מורכב ממגוון כיסויים ביטוחיים, שמאוגדים אד-הוק לכדי פוליסה שלמה שהמתאימה לענף, לסוג מבנה או לעסק ספציפיים. חברות הביטוח השונות מרכיבות את הפוליסה מהרבה כיסויים, חלקם לאו דווקא קשורים ישירות לניהול של עסק באופן כללי (למשל, עסק בתחום הספנות ירכוש ביטוח כלי שיט, אף שביטוח זה הוא ביטוח מתחום הרכוש). 

עם זאת, רוב ביטוחי העסק כוללים כמה כיסויי ליבה, שמהם מורכבת הפוליסה, ואליהם מתווספים הכיסויים ה"קטנים" יותר, שמותאמים ייעודית לכל עסק. 

ביטוח מבנה

מתחילים בבסיס. ביטוח המבנה עצמו הוא חשוב – לכיסוי הוצאות במצב שחלילה פגעי הזמן, פגעי מזג אוויר ואפילו אירועי קיצון כמו רעידת אדמה או שריפה גורמים נזק גדול למבנה. הפוליסה תכסה את המבנה וכל הנספחים למבנה – צנרת, מרפסות, ומערכות מיזוג אוויר וחימום. בין אם בעל העסק הוא גם בעל המבנה שבו מתנהלת הפעילות, ובין אם הוא שוכר – ביטוח מבנה הוא חשוב. זאת מכיוון שגם כשוכר, ובמיוחד שוכר עסקי, בעל העסק מתחייב בחוזה להחזיר את הנכס שלם ותקין לאחר תום תקופת השכירות. 

ביטוח תכולה

כמו בביטוח דירה, המוצר המשלים לביטוח המבנה, הוא ביטוח של כל מה שנמצא בתוך המבנה – התכולה. ביטוח תכולה יכסה עלות של כל נזק שנגרם עקב פגעי ממזג אוויר, שריפה, רעידת אדמה וכן הלאה. ואולם ישנו הבדל משמעותי בין תכולת בית לתכולת עסק: בעסקים רבים התכולה כוללת מוצרים, ולמעשה מהווה את כלל המלאי של החנות. הדבר נכון במיוחד במקרה של מחסנים, חנויות קמעונאיות ומרכזים לוגיסטיים. אבל גם אם מדובר על תכולה בסיסית יותר, כמו שולחנות, מחשבים וציוד מטבח במשרדים – חשוב להגן עליה תחת ביטוח.  

ביטוח אובדן רווחים או הכנסות

במקרים רבים, הנזק הגדול ביותר שייגרם לעסק לא יהיה ההצפה שהרטיבה את כל המוצרים, או רעידת אדמה שהפילה את הגג. הנזקים האלה יכוסו על ידי ביטוחי התכולה והמבנה, אבל מה עושים עד שהם יתוקנו? בשבועות שלוקח להחזיר את העסק לפעילות סדירה, בעל העסק מפסיד הכנסות, והרבה. ביטוח אובדן רווחים או הכנסות יכסה את הנזק הכספי שנוצר עקב עצירה, צמצום או האטת הפעילות העסקית, עד לתקרה שנקבעת בפוליסה. כדי לקבל את הפיצוי באופן חלק, חשוב להקפיד על ניהול רישום חשבונות מסודר לאורך כל הפעילות העסקית. 

ביטוח חבות מעסיקים

בעסק שיש בו עובדים, ביטוח האחריות הכספית והחוקית שיש למעסיק כלפי עובדיו הוא חובה על פי חוק. ביטוח חבות מעסיקים הוא כיסוי שיגן על בעל עסק מפני הוצאות גדולות הנובעות מתביעות של עובדים או עובדים לשעבר בשל פגיעות גוף. הוא נקרא לעתים גם "ביטוח אחריות מעסיקים", והוא מתאים לכל עסק שיש בו מספר עובדים. כשעובד חולה או נפצע במסגרת עבודתו, הוא יתבע פיצויים ויקבל את חלקם מהביטוח הלאומי. את היתר במקרה הצורך, יצטרך המעסיק לשלם – ופוליסת חבות מעבידים תכסה את ההוצאה, וכן כל הוצאה משפטית שקשורה לתביעה.

ביטוח אחריות מקצועית

איש מקצוע שבמסגרת השירות שהוא מעניק מתרשל או עושה טעות וכך גורם נזק ללקוח או לאדם אחר – חשוף לתביעות נזיקין בגינו. ביטוח אחריות מקצועית, שמיועד לבעלי מקצועות חופשיים (כמו מהנדסים, אדריכלים ועורכי דין) – יכסה את ההוצאות המשפטיות ואת הפיצויים הכרוכים בהליך תביעת הנזיקין.

ביטוח חבות מוצר

כבעלי עסקים, אנחנו מוכרים מוצר כלשהו – מוצר פיזי או שירות.  במידה והמוצר שמכרנו גרם נזק גופני לאדם או נזק לרכוש – אנחנו חשופים לתביעה מצד הלקוח. ביטוח אחריות מוצר מכסה אותנו מפני הוצאות שתביעות מסוג זה מביאות עמן. 

ביטוח אשראי

בעלי עסקים רבים עובדים בשיטות של "שוטף פלוס", כלומר מעניקים שירות או מספקים סחורה אך מקבלים תשלום רק חודשים רבים אחר כך. ביטוח אשראי מגן על הספק במקרה של אי-תשלום או ביטול הזמנה.

ביטוחים נוספים שיכולים להיכלל בפוליסת ביטוח עסק:

  • ביטוח רכב חובה ומקיף
  • ביטוח מטענים בים ובאוויר
  • ביטוח סייבר לעסק
  • ביטוח אחריות נושאי משרה
  • ביטוח כלי שיט 
  • ביטוח עבודות בנייה והנדסה אזרחית

קראו גם על

ביטוח עסק קטן

ביטוח עסק קטן – מי צריך וכמה זה עולה?

גם אם אין לכם עובדים וגם אם יש לכם 70 מועסקים – העסק שלכם מוגדר כעסק זעיר/בינוני/קטן ● זהו תמהיל הביטוחים שאתם צריכים לרכוש

ביטוח עסק לצד ג'

ביטוח עסק צד ג': רשת ביטחון כספית לעסק שלך אל מול הבלתי-צפוי

לקוח נכנס לחנות, נשרט מהמעקה – ותובע את בעל העסק באלפי שקלים ● זה יכול לקרות, ואף גרוע בהרבה – כך יגן עליכם ביטוח צד ג' לעסק

טיפים על ביטוח עסק

רכשו ביטוח לעסק עוד לפני שהעסק מתחיל לפעול תביעת נזיקין מצד לקוח, עובד או ספק כלפי עסק שאין לו ביטוח, משמעותה ברוב המקרים סופו של העסק. לכן גם יום אחד בלי ביטוח הוא סיכון. בין כל הארגונים לקראת פתיחת עסק חדש, הבטיחו את היותכם מכוסים ביטוחית על ידי רכישת הפוליסה מבעוד מועד. מי שידחה את פעולת רכישת הביטוח ויתחיל את  פעילות העסק בלעדיו – חושף עצמו לתביעות יקרות ולנזקי רכוש וגוף בלתי מכוסים. 

העבירו לסוכן או לחברת הביטוח את כל המידע שניתן לגבי העסק שלכם ביטוח עסק מתבסס על התאמה של סדרת כיסויים לפעילותו של עסק ספציפי. בתהליך רכישת הביטוח, ספקו לגוף המציע את הפוליסה את מירב המידע האפשרי על העסק שלכם, על המבנה שבו הוא מתנהל, על המקצוע שלכם, על השירות שאתם נותנים ועל המוצרים שאתם מוכרים. מידע מלא יסייע לחברת הביטוח להרכיב עבורכם את הפוליסה המיטבית.

ותרו על כיסויים מיותרים הרכבת ביטוח עסק על ידי חברת הביטוח תתבסס על עשרות כיסויים שונים. עם קבלת ההצעה לביטוח העסק שלכם, בדקו שהכיסויים שמוצעים לכם תואמים את הצרכים שלכם. ביטוח חבות מעסיקים אינו רלוונטי לעסק ללא עובדים, וביטוח אשראי למשל אינו רלוונטי למי שלא עובד על בסיס אשראי מול ספקים. הסרת כיסויים מיותרים תוזיל את מחיר הפרמיה השנתית.

ביטוח עסק

תשובות לשאלות נפוצות על ביטוח עסק

התשובה היא כן. בעלי מקצועות חופשיים כמו עורכי דין, רואי חשבון, מטפלים, מעצבים וכדומה, שעובדים ממשרד בביתם, זקוקים לכיסוי פעילותם העסקית בבית. במידה ויתרחש הזק למבנה, גם אם הבית עצמו מבוטח, חסרת הביטוח עלולה לסרב להעניק פיצוי על החלק בבית ששומש כמשרד או כקליניקה. בנוסף, קיומו של משרד ביתי לא מדווח עלולה לבטל כליל את הזכאות לפיצויים תחת ביטוח הדירה במקרה של נזק. לכן חובה לעדכן את פוליסת ביטוח בדירה בקיומו של משרד בשטחה.
בהחלט. בבואך לבטח את העסק, המטרה היא לכסות את כלל הפעילות העסקית – ממוצרים פיזיים, עבור במבנים וכלה באחריות משפטית. לכן כל נדל"ן שקשור לפעילות העסקית חייב להיות מכוסה, לרבות מחסנים, חניות, גגות וכדומה.
כן. גם בעלים של חנות אונליין חשוף לתביעות משפטיות עקב נזק שגרם המוצר שלו, או מצד עובדים. הדבר נכון אפילו בחנות אונליין שמספקת מוצר שאינו פיזי, כמו קורס דיגיטלי או ספר דיגיטלי.
במקרה של נזקי גוף, הצד שעליו מוטלת האשמה אינה משנה בעיניי החוק. כל עוד הנזק הגופני נגרם בשטח העסק שלך, אתה חשוף לתביעה מצד הלקוח.

תפריט נגישות

רוצה עוד מידע בנושא?

מלא/י את הטופס ונציג יחזור אליך:

*המידע יועבר לאיש מקצוע בעל רישיון שנמצא בפיקוח של רשות שוק ההון, ולא ייעשה בו שימוש מעבר לכך.

הראלהפניקסמגדלמנורה מבטחיםכלל ביטוחאיילוןהכשרה
לאיזה כיסויים בחברות הביטוח ניתן להתקבל ללא הצהרת בריאות וללא החרגות?כתבי שירות הנמכרים בצמוד לביטוחי הבריאות – רופא מלווה אישי, רפואה אישית אונליין, אבחון מהיר, רפואה משלימה, ביקור רופא בביתצירוף תינוק שנולד ללא הצהרת בריאות ולתכניות הבריאות בהן הוריו היו מבוטחים בזמן הלידה, תוך 60 ימים מהלידה (כפוף לתקופת אכשרה ותנאים הכלליים לתכניות הבריאות). בהתפתחות הילד – צירוף ללא הצהרות בריאות. כתבי שירות ללא הצהרת בריאותנספח אמבולטורי, כתב שירות רפואה משלימה, כתב שירות ייעוץ אונליין, כתב שירות קונסיליום וכתב שירות אבחון מהיר ושירותים בעת אשפוזכל כתבי השירות ללא יוצא מן הכלל. נספח טופ לילד.כתב שירות רופא מומחה און ליין. כתב שירות אבחון ישיר, כתב שירות רפואה משלימה, כתב שירות ליווי אישי פלוס נספח חמ"ל בר גפןללא חיתום: נספח אמבולטורי, כתב שירות רפואה משלימה, כתב שירות אבחון מהיר, כתב שירות Online, נספח אבחונים וטיפולים להתפתחות הילד.אבחון מהיר, רופא מומחה דיגיטלי, ליווי רפואי אישי פרימיום
האם קנאביס מכוסה בביטוחים הפרטיים?אין, קנאביס קיים במסגרת נספח טיפולים פרימיום.בכיסוי הבסיס: תכשירי מזון רפואי ו/או ויטמנים ו/או מינרלים (בשילוב טיפול תרופתי) בתרופות אקטסרה: כיסוי לקנאביס רפואי לטיפול במחלה ו/או הקלה בתסמינים הנובעים ממחלה – 1,000 ₪ לחודש ועד 30,000 ₪ (השתתפות עצמית 100 ש"ח) קיים.
כיסוי לתרופות מאושרות מבוססות קנאביס.
קיים כיסוי לויטמינים, קנאביס רפואי בהרחבה של תרופה בהתאמה אישית.איןקנאביס.אין
מה תאכלס ההשתתפות העצמית בכיסוי תרופות בחברות הביטוח?במקרה של תרופה שעלותה מעל 10,000 ₪, לא תחול השתתפות עצמית. 400 ₪ עבור תרופה שאינה בסל הבריאות, 800 ₪ עבור תרופות אוף לייבל.ללא השתתפות עצמית לתרופות למחלת הסרטן. 300 ₪ השתתפות עצמית לתרופות שעלותן החודשית עד 5,000 ₪ (בהוספת כיסוי "תרופות אקסטרה" – 300 ₪ השתתפות עצמית לתרופות שעלותן החודשית רק עד 1,000 ₪ בלבד). תרופה גנרית- 20% השתתפות עצמית.התכנית אינה כוללת השתתפות עצמית. תרופות (תרופה שאינה כלולה בסל שירותי הבריאות, תרופה הכלולה בסל שירותי הבריאות, תרופה שהוגדרה כאוף לייבל, תרופה יתומה) שעלותן מעל 300 ₪ יכוסו במלואן מהשקל הראשון.300 ₪ למקרה ביטוח לחודש, אין השתתפות עצמית בגין תרופה לטיפול במחלת הסרטן. השתתפות עצמית ללא שינוי גם כשקיימת תרופה חליפית/גנרית בסל.300 ₪ לכל תרופה שעלותה נמוכה מ-600 ₪. ללא הבדל אם קיימת חליפית/גנרית.350 ₪ למרשם חודשי לתרופה. 800 ₪ לתרופות מיוחדות שאושרו בסעיף 29ג' (א') תרופאה אונקולוגית – המטואונקולוגית – ללא השתתפות עצמית.תרופות שאינן בסל הבריאות או שהבוויתה שונה במקרה שעלות התרופה החודשית מעל 600 ₪ - ללא השתתפות עצמית. תרופה שעלותה נמוכה מ-600 ₪ השתתפות עצמית של 300 ₪ למרשם לחודש (למעט תרופות אוף לייבל 600 ₪ למרשם לחודש).